GugliBlog

A Google az kereső, a Google az levelező rendszer, a Google az térkép, a Google az Youtube, a Google az minden... Itt pedig minden ami Google!

Linkek

Címkék

2009.03.28. 19:01 horiginal

Klímaváltozás Google Earth-ön

Elég menő téma mostanában a Globális felmelegedés, bár ezt a héten nem nagyon akartam elhinni, amikor a kezembe fagyott a söröm a parkban. Na de mégis lehet benne valami, sőt úgy néz ki most már nemcsak a zöldek vakargathatják a fejüket. Ehhez találtam egy kis érdekességet Google Földön (sehogy sem bírom megszokni ezt az elnevezést...). 

Az magyaros nevű James Balog, Extrem Ice Survey néven futó tanulmánya során raktak ki kamerákat különböző gyorsan olvadó gleccserek mellé és ezek képeit nézhetjük most meg kedvenc Föld programunkban. A videók felgyorsítva mutatják az eltelt időszakot, így jól megfigyelhetjük az olvadást.

Itt például az alaszkai Mendenhall gleccser egy évi változását nézhetjük.

 

AK-05 Mendenhall Glacier from Extreme Ice Survey on Vimeo.

Ilyen kamerákat 11 helyre raktak ki ezeket könnyen megtaláljuk, ha letöltjük az EIS réteget Google Earth-höz. (Nekem csak a legújabb Adobe Flash Player telepítése után tudta lejátszani a videókat a programon belül.) 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: google föld earth gugli


A bejegyzés trackback címe:

https://gugliblog.blog.hu/api/trackback/id/tr681031779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: c evening courses london 2019.01.24. 14:11:48

Gomba a fűben - Kreatív Kertész

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása