GugliBlog

A Google az kereső, a Google az levelező rendszer, a Google az térkép, a Google az Youtube, a Google az minden... Itt pedig minden ami Google!

Linkek

Címkék

2009.04.02. 17:14 horiginal

Lokalizálódott a Google Suggest

A tavaly augusztus óta működő Google Suggest, a keresési javaslatokat mutató funkció immár 155 országban és 51 nyelven különböző ajánlásokat gördít le, kulturális és helyi tényezőket figyelembe véve. 

Ha elkezdem gépelni a magyar nyelvű google.hu-ba hogy "pusk" akkor előbb "középiskolai segédanyagokat" ajánl majd mozit, olvasmányt és előbb ajánlja a Puskás Ferenc Stadiont mint magát Puskást:

 

Ha az angol nyelvű google.hu-ba, akkor először a "puskice" szót ajánlja (őszintén szólva nem jöttem rá ez micsoda pontosan), majd másodiknak már Puskást:

 

Ha a német nyelvű google.de-be akkor rögtön első Puskás:

 

Az angol nyelvű google.com-ba, akkor első Pushkin és utána jön Puskás:

 

Ha a magyar google.hu-ba teljesen kiírjuk, hogy "puskás" akkor is előbb ajánlja a stadiont, mint a játékost, tehát a Google szerint mi erre keresve inkább meccsre mennénk, mint életrajzot olvasgatnánk, egy német viszont nem valószínű hogy ide jönne szurkolni, inkább egy focistáról tudna meg dolgokat.

Ebből az újításból is látszik, hogy mostanában ráfeküdt a Google a többnyelvű, multikulturális és lokalizációs témára.

Akinek van kedve próbálgatni a különbségeket, ajánlom ezt a Táblázatot, amit a Google Operation System blogon találtam. Csak kezd el írnia sárga mezőbe, amire keresnél.

Szólj hozzá!

Címkék: lokalizáció suggest


A bejegyzés trackback címe:

https://gugliblog.blog.hu/api/trackback/id/tr71042192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása