GugliBlog

A Google az kereső, a Google az levelező rendszer, a Google az térkép, a Google az Youtube, a Google az minden... Itt pedig minden ami Google!

Linkek

Címkék

2009.04.03. 12:31 horiginal

Eheti Gmail Labs: Automatikus keresési kiegészítés

Itt a legújabb kísérleti funckió, ezentúl könnyeben keresgélhetünk leveleink között. Az "Automatikus keresési kiegészítés" néven futó lehetőséget a Beállítások/ Labs menüpontban kapcsolhatjuk be.

Egyelőre csak a címtárunkban lévő partnereink vagy csatolmány típusa szerinti keresésben segít minket. Ha elkezdjük bepötyögni ismerősünk nevét vagy mail címét és a legördülő listából kiválasztjuk a nekünk tetszőt akkor kihozza a tőle érkezett leveleket.

 

A másik lehetőséget legegyszerűbben úgy tudjuk beizzítani, ha elkezdjük a "has" vagy az "attachment" szócskát begépelni, ekkor kihozza a lehetőségeket, hogy milyen típusú csatolmányok is lennének azok amik között turkálnánk.

Szólj hozzá!


2009.04.02. 17:14 horiginal

Lokalizálódott a Google Suggest

A tavaly augusztus óta működő Google Suggest, a keresési javaslatokat mutató funkció immár 155 országban és 51 nyelven különböző ajánlásokat gördít le, kulturális és helyi tényezőket figyelembe véve. 

Ha elkezdem gépelni a magyar nyelvű google.hu-ba hogy "pusk" akkor előbb "középiskolai segédanyagokat" ajánl majd mozit, olvasmányt és előbb ajánlja a Puskás Ferenc Stadiont mint magát Puskást:

 

Ha az angol nyelvű google.hu-ba, akkor először a "puskice" szót ajánlja (őszintén szólva nem jöttem rá ez micsoda pontosan), majd másodiknak már Puskást:

Szólj hozzá!

Címkék: lokalizáció suggest


2009.04.01. 09:07 horiginal

Gmail Labs magyarul!

Úgy néz ki, mégis meglep minket a Gmail egy kis ajándékkal ötödik szülinapja alkalmából. Bár hétfői találgatásom nem vált valóra, de itt van helyette egy sokkal használhatóbb. Végre nem kell, angolul használjam levelezőrendszerem, mert a Labs globálisan elérhetővé vált.

A kísérleti modulok ugyanúgy a Beállítások-> Labs-ban érhetőek el. Most már mindenki kipróbálhatja a legújabb hülyeségeket, megjelenítheti a Youtube videókat a levélben, nézegetheti Google naptárát, játszhat az Old Snakey-vel stb, stb.

Szólj hozzá!

Címkék: google gmail labs lokalizáció gugli


2009.03.31. 19:05 horiginal

Neked is lehet Google birodalmad!

A válság ellenére örömhír a start-up cégeknek, a Google segít, hogy nyomdokaiba lépjenek, ugyanis elindította saját kockázati tőke befektető cégét. 

A Google Ventures húsz diás prezentáció vagy három oldalas szöveg formájában várja internettel, szoftverrel, hardverrel, clean-tech-kel, bio-tech-kel és egészségüggyel foglalkozó cégek bemutatóját. Az ügyet hitelesen tudja képviselni a cég, ebből a garázsból idáig eljutni példának sem utolsó.

Szólj hozzá!

Címkék: google venture kockázati tőke guglo


2009.03.30. 02:22 horiginal

Gmail szülinapi ajándék

A levelező program ugyanis szerdán ünnepli 5. születésnapját. A pcworld.com szerint ez alkalomból kedveskednek nekünk egy újabb fejlesztéssel, amit ma egy Brüsszeli rendezvényen fognak bemutatni. Kifejezetten a többnyelvű európai piacra szánt újításról lehet szó.

A Google Operation System blog szerint, az idegen nyelvű leveleinket tudjuk majd könnyedén lefordítani. Ehhez pedig már az itt látható képet is megtalálta.

Nem nagyon lepődnénk meg, ha igaza lenne, mostanában nagyon fejlesztik a Google Translate lehetőségeit.

Szólj hozzá!

Címkék: google gmail fordítás translate gugli


2009.03.28. 19:01 horiginal

Klímaváltozás Google Earth-ön

Elég menő téma mostanában a Globális felmelegedés, bár ezt a héten nem nagyon akartam elhinni, amikor a kezembe fagyott a söröm a parkban. Na de mégis lehet benne valami, sőt úgy néz ki most már nemcsak a zöldek vakargathatják a fejüket. Ehhez találtam egy kis érdekességet Google Földön (sehogy sem bírom megszokni ezt az elnevezést...). 

Az magyaros nevű James Balog, Extrem Ice Survey néven futó tanulmánya során raktak ki kamerákat különböző gyorsan olvadó gleccserek mellé és ezek képeit nézhetjük most meg kedvenc Föld programunkban. A videók felgyorsítva mutatják az eltelt időszakot, így jól megfigyelhetjük az olvadást.

Itt például az alaszkai Mendenhall gleccser egy évi változását nézhetjük.

 

AK-05 Mendenhall Glacier from Extreme Ice Survey on Vimeo.

Ilyen kamerákat 11 helyre raktak ki ezeket könnyen megtaláljuk, ha letöltjük az EIS réteget Google Earth-höz. (Nekem csak a legújabb Adobe Flash Player telepítése után tudta lejátszani a videókat a programon belül.) 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: google föld earth gugli


2009.03.27. 02:22 horiginal

Rajzoljunk Google-el!

A Google Dokumentumok egy egyszerű, de praktikus rajz szerkesztővel bővült. Nincsenek benne határtalan lehetőségek de pofon egyszerű használni. Rajzolhatunk vonalakat, nyilakat, beszúrhatunk szöveget, alakzatokat és változtathatjuk ezek színeit. Minden egyes firkánkat külön rétegként kezeli, rákattintva utólag változtathatunk a színen és a vonalvastagságon. A kész rajz a dokumentumban képként lesz elhelyezve.

Nyissunk meg akár dokumentumot, prezentációt vagy táblázatot, a Beszúrás menüben találhatjuk meg a Rajz fülecskét és élhetjük ki kreativitásunkat, ahogy ezt én is tettem. Íme, az első Gugli rajzom:

 

Szólj hozzá!

Címkék: google rajz dokumentumok gugli


süti beállítások módosítása